1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Morgan Stanley petrol kolunu Castleton`a sattı

Morgan Stanley petrol kolunu Castleton`a sattı

Enerji Günlüğü - Morgan Stanley, petrol ticareti ve depolama faaliyetleri yürüten iştirakini 1-1.5 milyar dolar aralığında bir fiyatla sattı.Morgan Stanley...

Morgan Stanley petrol kolunu Castleton`a sattı

Enerji Günlüğü - Morgan Stanley, petrol ticareti ve depolama faaliyetleri yürüten iştirakini 1-1.5 milyar dolar aralığında bir fiyatla sattı.

Morgan Stanley petrol ticareti ve depolaması alanında faaliyet gösteren iştirakini Castleton Commodities International LLC'ye satma konusunda anlaşmaya vardı.

Böylece banka, düzenleyici otoritenin bankaların emtia piyasalarındaki faaliyetlerine sınırlama getiren düzenlemelerine uymuş oldu.

Satın alma koşullarının ayrıntıları henüz açıklanmadı. Konuya yakın kaynaklara göre söz konusu satış işleminin 1-1.5 milyar dolar aralığında gerçekleşmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Satış sonrası Morgan Stanley ticarete ve enerji sektörüne kredi vermeye, hatta petrol ticaretine devam edecek, ancak depolanan ya da nakledilen petrol varlıklarına sahip olamayacak. Bunun yerine bu hizmetler için diğer şirketler ile anlaşacak.

Castleton CEO'su William Reed, anlaşmanın petrol piyasasındaki büyümelerine yardımcı olacağını ve elektrik ve doğalgaz piyasalarındaki varlıklarını tamamlayacağını ifade etti.

Bu satış işleminin Morgan Stanley'in üç yıl içindeki üçüncü satış girişimi olduğu ifade ediliyor. Daha önce satış için Katarlı fon ve Rus enerji şirketi Rosneft ile görüşen banka, koşullarda anlaşamamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler