1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. MTA ihalelerinde ek fiyat farkı verilebilecek

MTA ihalelerinde ek fiyat farkı verilebilecek

MTA, mal ve hizmet alım sözleşmelerine, yüklenici zamanında başvurursa ek fiyat farkı verebilecek; sözleşme sürelerini de uzatabilecek.

MTA ihalelerinde ek fiyat farkı verilebilecek

Enerji Günlüğü - MTA, mal ve hizmet alım sözleşmelerine, yüklenici zamanında başvurursa ek fiyat farkı verebilecek; sözleşme sürelerini de uzatabilecek. 

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3’üncü Maddesinin (f) Bendi Kapsamında Yapılacak Mal ve Hizmet alımlarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, 5910 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik uyarınca 01 Aralık 2021 tarihinden önce ihalesi yapılan ve 22 Ocak 2022 tarihi itibarıyla devam eden mal ve hizmet alımlarına ilişkin Türk Lirası üzerinden yapılan sözleşmelerin devriyle ilgili başvuru yapma süresi 60 günden 120 güne çıkarıldı. 

Usul ve Esaslara eklenen “Ek fiyat farkı ve arttırımlı fiyat” başlıklı Geçici 3. maddede ise Usul ve Esaslar kapsamında TL üzerinden yapılan sözleşmelerde, arttırımlı fiyat farkı ile ek fiyat farkı hesaplanabileceği hükmü getirildi. Bu sözleşmelere süre uzatımı da verilebilecek ve/veya sözleşmeler feshedilebilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler