1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. MTA’yla sözleşme yapan başvurursa ek fiyat farkı alacak

MTA’yla sözleşme yapan başvurursa ek fiyat farkı alacak

MTA ile geçen yıl sözleşme yapanlar, başvuruda bulunurlarsa, MTA’nın onaylaması durumunda ek fiyat farkı alabilecekler. 

MTA’yla sözleşme yapan başvurursa ek fiyat farkı alacak

Enerji Günlüğü -  MTA ile geçen yıl sözleşme yapanlar, başvuruda bulunurlarsa, MTA’nın onaylaması durumunda ek fiyat farkı alabilecekler. 

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3’üncü Maddesinin (f) Bendi Kapsamında Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar, 5528 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre Usul ve Esaslara eklenen “Ek fiyat farkı” başlıklı Geçici 2. Madde ile MTA tarafından 01 Aralık 2021’den önce ihalesi yapılan, 22 Ocak 2022 tarihi itibarıyla devam eden veya 22 Ocak 2022’den önce fesih ya da tasfiye edilmeksizin kabulü veya geçici kabulü yapılan mal ve hizmet alımları için ek fiyat farkı verilebilecek. 

30 GÜN İÇİNDE YAZILI BAŞVURU GEREKİYOR
Ek fiyat farkı verilebilmesi için, yüklenicinin bugünden itibaren 30 gün içinde başvuru yapması gerekecek. 

Bu kapsamdaki sözleşmelerin, yüklenicinin başvurusu ve MTA’nın onayı ile devredilmesi de mümkün olacak. Devri planlanan sözleşmeler; değişikliğin yürürlüğe girmesinden itibaren 60 gün içinde MTA’ya başvurmak ve MTA’nın onayını almak kaydıyla devredilebilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler