1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mutlu, Gaziantep’teki makarna fabrikasına 10 MW’lık buhar kazanı ekleyecek 

Mutlu, Gaziantep’teki makarna fabrikasına 10 MW’lık buhar kazanı ekleyecek 

Mutlu Makarnacılık, Gaziantep’te bulunan tesisinin buhar ve ısı ihtiyacını karşılamak için 10 MW’lık doğal gaz yakıtlı buhar kazanı ilave edecek.

Mutlu, Gaziantep’teki makarna fabrikasına 10 MW’lık buhar kazanı ekleyecek 

Enerji Günlüğü - Mutlu Makarnacılık, Gaziantep’te bulunan tesisinin buhar ve ısı ihtiyacını karşılamak için 10 MW’lık doğal gaz yakıtlı buhar kazanı ilave edecek.

Mutlu Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Makarna-İrmik Şehriye Üretim Tesisi ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nin buhar ve ısı ihtiyacını karşılamak için ilave olarak katı yakıtlı buhar kazanı sistemi kurulması planlanıyor. Kapasite artış projeninin değeri 900 bin lira olarak öngörülüyor. 

Tesiste enerji üretimi mevcut durumda 3 adet buhar kazanı ve 1 adet kojenerasyon ünitesi ile sağlanıyor. Proje kapsamında doğal gazın yakıt olarak kullanıldığı buhar kazanlarında tadilat bakım (brülör değişikliği) yapılarak; 9,3 MW gücündeki buhar kazanı 9,98 MW ve 7,73 MW gücünde olan buhar kazanı 8 MW olacak. Ayrıca 1 adet 10 MW gücünde buhar kazanı ilave edilecek. Doğalgaz Organize Sanayi Bölgesi doğalgaz dağıtım hattından sağlanacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler