1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde ısı üretimini arttıracak

Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde ısı üretimini arttıracak

Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde ihtiyaç duyulan ısı için kömür yakıtlı buhar kazanı sistemi kuracak.

Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde ısı üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Mutlu Makarnacılık Gaziantep’teki tesisinde ihtiyaç duyulan ısı için kömür yakıtlı buhar kazanı sistemi kuracak.

Mutlu Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Makarna-İrmik Şehriye Üretim Tesisi ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nin ihtiyaç duyduğu buhar ve ısı enerjisini elde etmek için ilave olarak katı yakıtlı buhar kazanı sistemi kurmayı planlıyor. 

Tesiste elektrik üretimi için 4,6 MWt kapasiteli doğalgaz yakıtlı kojenerasyon ünitesi bulunuyor. Elektrik enerjisi için kurulu gücü 2000 kW olan bir adet trafo kullanılıyor.

Yaklaşık 900 bin lira değerindeki proje kapsamında 1 adet gaz motorundan oluşan mevcut kojenerasyon ünitesine ek olarak, işletme aşamasında gerekli olan buhar (ısı) ihtiyacının karşılanması için 1 adet kömür yakıtlı akışkan yataklı buhar kazanı ve doğal gaz ile çalışan 2 adet buhar kazanı kurulacak. Kullanılacak kömür miktarı 12.960 ton/yıl, doğalgaz miktarı ise 16.635.600 Nm3/yıl olacak. Böylece toplam ısıl güç 31.392 KW’a çıkarılacak. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler