1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Nahçıvan’a Türkiye üzerinden doğalgaz verilecek

Nahçıvan’a Türkiye üzerinden doğalgaz verilecek

BOTAŞ, Azerbaycan’ın Nahçıvan bölgesi ile Türkiye arasında kurulacak doğalgaz boru hattı için etüt ve mühendislik çalışmaları yürütecek şirketin seçimi için 30 Haziran'da ihale yapacak.

Nahçıvan’a Türkiye üzerinden doğalgaz verilecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, Azerbaycan’ın Nahçıvan bölgesi ile Türkiye arasında kurulacak doğalgaz boru hattı için etüt ve mühendislik çalışmaları yürütecek şirketin seçimi için 30 Haziran'da ihale yapacak.

Azerbaycan'a bağlı özerk bir cumhuriyet olan Nahçıvan ile Türkiye Iğdır ili arasında kurulacak doğalgaz hattı ile ilgili çalışmalar başladı. Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik İşi hizmet alım ihalesini açık ihale usulü ile 30 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştireceğini açıkladı. İhale için teklifler ihalenin yapılacağı 30 Haziran 2020 Salı günü saat 14:00’e kadar verilebilecek.

BOTAŞ'ın konu ile ilgili ilanına göre, ihaleye teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak. Yaklaşık olarak 82 km uzunluğunda ve 12 inch çapında Doğal Gaz Boru Hattı, Arazi - Etüt, Harita, Kamulaştırma ve Detay Mühendislik işleri yapılacak. İşin 270 gün içinde teslim edilmesi gerekiyor.

Yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olan ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecek. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günü olacak. İhalede elektronik eksiltme yapılmayacak ve Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemeyecek. 

COVİD-19’la mücadele kapsamındaki önlemler nedeniyle İdareden doküman satışı yapılmayacak. İhale dokümanı satın almak isteyen adayların 250 TL tutarındaki doküman satış bedelini İdarenin Vakıfbank Bilkent Şubesi nezdinde bulunan TR270001500158007292005690 nolu hesabına yatırması ve bedelin yatırıldığına ilişkin belgeyi teklif zarfının içinde sunması gerekiyor.

Türkiye-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı anlaşması 2010 yılında imzalanmıştı. Geçtiğimiz Şubat ayında Azerbaycan ziyaretinin ardından hattın yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Normalde İran'dan doğalgaz ihtiyacını karşılayan Nahçıvan’a böylece bizden de alternatif gitmiş olacak" açıklamasını yapmıştı.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler