1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nakliye ve dolumda uçucu bileşikleri kontrol etmeyen tesise para cezası

Nakliye ve dolumda uçucu bileşikleri kontrol etmeyen tesise para cezası

Akaryakıt tesislerinde ve nakliye sırasında uçucu organik bileşiklerin kontrolü esaslarına uymayanlara 60.000 TL para cezası verilecek.

Nakliye ve dolumda uçucu bileşikleri kontrol etmeyen tesise para cezası

Enerji Günlüğü - Akaryakıt tesislerinde ve nakliye sırasında uçucu organik bileşiklerin kontrolü esaslarına uymayanlara 60.000 TL para cezası verilecek. 

7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik kapsamında “İdari nitelikteki cezalar” başlıklı 20 maddenin birinci fıkrasının (c) bendine eklenen ifadede; uçucu organik bileşiklerin kontrolüne ilişkin aykırılıklar için verilecek para cezaları bildirildi. 

Buna göre benzin ve naftanın depolanması, dolumu ve tankerlerle nakliyesine ilişkin terminaller, dolum adaları veya akaryakıt istasyonlarında kullanılan her türlü düzenek, tesis ile tankerlerden salınan uçucu organik bileşiklerin kontrolüne ilişkin Bakanlıkça belirlenen esas ve kriterlere uymayan terminaller veya dolum adaları için 60.000 TL, akaryakıt istasyonları için 30.000 TL, tankerler için de 3.000 TL idari para cezası verilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler