1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Namibya’nın ilk yeşil hidrojen projesine Alman desteği

Namibya’nın ilk yeşil hidrojen projesine Alman desteği

Afrika ülkesi Nambiya, 10 milyar dolar büyüklüğündeki Hyphen yeşil hidrojen üretme tesisi geliştirme planını hayata geçirecek. Proje, 3 bin MW elektrolizör kapasitesi ve 7 bin MW güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesini içeriyor.

Namibya’nın ilk yeşil hidrojen projesine Alman desteği

Enerji Günlüğü - Afrika ülkesi Namibya’nın 10 milyar dolar büyüklüğündeki yeşil hidrojen projesi yatırımı Almanya’dan büyük destek aldı.

Namibya, Alman yatırımcılarla işbirliği yaparak Sahra Altı Afrika'nın en büyük yeşil hidrojen üretim projesini geliştirecek. Alman Enertrag ve altyapı geliştiricisi Nicholas Holdings Limited ortaklığı Hyphen Hydrogen Energy (Hyphen) tarafından hayata geçirilecek Namibya’nın ilk yeşil hidrojen projesi yatırımı olan Hyphen Yeşil Hidrojen Üretim Tesisi için önemli bir onay geldi. Alman ülke yönetimi, söz konusu projenin stratejik yapıda yabancı proje olarak belirlenmesinin uygunluğunu doğrulayan bir niyet mektubu gönderdi.

YEŞİL HİDROJEN ENDÜSTRİSİ KURULUMUNDA İLK ADIM

Namibya’nın projesi, gerek Namibya'nın çeşitli bölgelerinde ekonomik büyümeyi desteklemek gerek dünyanın karbondan arındırılması amacına ulaşılmasına yardımcı olmak yolunda büyük ölçekli bir yeşil hidrojen endüstrisinin kurulmasının ilk adımı olarak görülüyor.

Plan, daha kolay taşınabilen bir hidrojen türevi olan yeşil amonyak üretmek için toplam 7 bin MW kapasiteli rüzgar ve güneş santralleri inşa etmeyi içeriyor. Toplam 10 milyar dolarlık proje sermayesi yatırımı ülkenin yıllık GSYİH'sına eşdeğer. 2030 yılından önce tamamlanması planlanan proje, bölgesel ve küresel pazarlar için yılda 2 milyon ton yeşil amonyak üretecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler