1. HABERLER

  2. PETROL

  3. NATO Enerji Güvenliğine İngiltere İrlanda katkısı

NATO Enerji Güvenliğine İngiltere İrlanda katkısı

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu, İngiltere ve Kuzey İrlanda'nın NATO Enerji Güvenliği Mükemmelliyet Merkezi'ne sponsorluğunu onayladı.Türkiye hükümeti...

NATO Enerji Güvenliğine İngiltere İrlanda katkısı

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu, İngiltere ve Kuzey İrlanda'nın NATO Enerji Güvenliği Mükemmelliyet Merkezi'ne sponsorluğunu onayladı.

Türkiye hükümeti tarafından 5 Kasım 2014 tarihinde imzalanan Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'nın NATO Enerji Güvenliği Mükemmelliyet Merkezi'nin (NATO ENGÜV MÜM) Kuruluşu, Yönetimi ve İşleyişine Dair Mutabakat Muhtırası'na İştirakine İlişkin Katılım Belgesi'ni ve NATO ENGÜV MÜM'nin Fonksiyonel İlişkisi Hakkındaki Mutabakat Muhtırası'na Katılım Belgesi'ni onaylanma kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

11 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren NATO ENGÜV MÜM'ün Kuruluşu, Yönetimi ve İşleyişine Dair Mutabakat Muhtırası'nın katılımcıları Litvanya, Estonya, Fransa, İtalya, Letonya ve Türkiye Savunma Bakanlıkları.

Onaylanan bu belgeler ile İngiltere ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Savunma Bakanlığı, NATO'nun enerji güvenliği transformasyon çabalarına katılımını arttıracak ve sponsor olarak bütçeye katkı yapacak. Belge 28 Ekim 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak.

...

Önceki ve Sonraki Haberler