1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Naturel Batarya depolamalı RES için lisans istedi

Naturel Batarya depolamalı RES için lisans istedi

Naturel Yenilenebilir’in bağlı ortaklığı Naturel Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları AŞ, depolamalı RES kurmak üzere lisans başvurusunda bulundu.

Naturel Batarya depolamalı RES için lisans istedi

Enerji Günlüğü - Naturel Yenilenebilir’İn bağlı ortaklığı Naturel Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları AŞ, depolamalı RES kurmak üzere EPDK’ya başvurdu.

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ'nin [NATEN] yaptığı açıklamaya göre, yüzde 100 bağlı ortaklığı Naturel Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları AŞ, 3 ayrı bataryalı rüzgar enerji santrali projesi için toplamda 223,2 MWm / 223,2 MWe gücünde rüzgar enerjisi santrali (RES) ve bu santrallere bütünleşik 223,2 MWsaat kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) ön lisans başvurusunda bulundu.

Naturel Yenilenebilir Enerji'nin doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarının, mevcut işletmede olan güneş enerji santralleri, alınmış ve ilgili kurumlara başvurusu yapılmış olan ön lisansları sonrasında, 1.352,53 MWp güneş enerji santrali ile 223,2 MWp rüzgar enerji santrali ile toplam 1.575,73 MWp yenilenebilir enerjiden kurulu güce ve bu santrallere ilave olarak 943,2 MWh elektrik depolama kapasitesine ulaşması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler