1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Naturel Batarya’dan 100 MWe depolamalı GES projesi

Naturel Batarya’dan 100 MWe depolamalı GES projesi

Naturel Yenilenebilir’in yüzde 100 iştiraki Naturel Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları AŞ, 100 MWe kurulu gücünde depolamalı GES kurmak üzere EPDK’ya başvurdu.

Naturel Batarya’dan 100 MWe depolamalı GES projesi

Enerji Günlüğü - Naturel Yenilenebilir, yüzde 100 bağlı ortaklığı Naturel Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları AŞ’nin 100 MWe’lik güneş santrali ile 100 MWh’lik kapasiteye sahip depolamalı GES lisansı talep etti.

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ’den [NATEN] verilen bilgiye göre, yüzde 100 bağlı ortaklığı Naturel Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları AŞ, depolamalı güneş enerjisi santrali lisansı talep etti. 10 milyon lira sermayeyle geçtiğimiz günlerde kurulan Naturel Batarya, 2 ayrı bataryalı güneş enerji santrali projesi için toplamda 100 MWe gücünde güneş enerjisi santrali (GES) ve bu tesislere ilave olarak 100 megavatsaat (MWh) kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak için 02 Aralık 2022 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) ön lisans başvurusunda bulundu.

Halihazırda 118 MWe kurulu güce sahip olan Naturel Yenilenebilir, mevcut güneş enerji santrallerinin lisansı alınan ve başvurusu sürecinde olan ön lisanslarının ardından toplam 1.352,53 MWp GES kurulu gücüne ve buna ilave olarak 720 MWh elektrik depolama kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler