1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Naturel Gaz, CNG tesisinde güneş elektriği tüketecek

Naturel Gaz, CNG tesisinde güneş elektriği tüketecek

Naturel Gaz Sanayi ve Ticaret AŞ, Konya’daki CNG tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla güneş santrali kuracak. 

Naturel Gaz, CNG tesisinde güneş elektriği tüketecek

Enerji Günlüğü - Naturel Gaz Sanayi ve Ticaret AŞ (Naturel Gaz), Konya Karatay sınırları içinde 2.4 MW gücünde güneş enerji santrali kuracak. Şirket bu yatırım için MERAM Elektrik Dağıtım AŞ’den Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin ilgili 5/1h maddesi kapsamında Çağrı Mektubu aldı. 

Naturel Gaz, Konya Karatay’daki GES ile yılda yaklaşık  4 milyon kWh eletrik üretmeyi hedefliyor. Santral kurulumunun 2023 yılının ilk çeyreği içinde tamamlanıp ve devreye alınması öngörülüyor. 

Naturel Gaz yetkilileri, 2.4 MW’lik güneş yatırımı ile karbon nötr hedeflerine katkı sağlamayı ve maliyet düşürüp verimlilik arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Tesislerde üretilecek elektriğin, öncelikle Konya’daki dökme sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) tesisinin elektrik ihtiyacının tamamını karşılaması planlanıyor. İhtiyaç fazlası elektrik ise şirketin diğer tesislerinde kullanılacak veya şebekeye verilecek. 

Naturel Gaz, lisanssız güneş santrali yatırımı için Teşvik Belgesi talep edecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler