1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Naturel Yenilenebilir Esenboğa Elektrik’i halka arz edecek

Naturel Yenilenebilir Esenboğa Elektrik’i halka arz edecek

Naturel Yenilenebilir AŞ, Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’yi halka açma kararı aldı. 

Naturel Yenilenebilir Esenboğa Elektrik’i halka arz edecek

Enerji Günlüğü - Naturel Yenilenebilir AŞ, Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’yi halka açma kararı aldı. 

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ ve Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’nin 10 Haziran 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantılarında, Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’nin halka açılması kararı alındı. Şirket halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na ön izin başvurusu yaptı.

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ’nin %100 bağlı ortaklığı olan Esenboğa Elektrik Üretim AŞ’nin 40.000.000 adet nominal paya karşılık 40.000.000 TL ödenmiş sermayesi bulunuyor. 2015’te kurulan Esenboğa Elektrik, başta güneş enerjisi olmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik elde etmek için santral kurulması, işletmeye alınması, elektrik enerjisi üretimi ve üretilen elektrik enerjisinin satışı konularında faaliyet gösteriyor. 

Esenboğa Elektrik’in çoğunluğu GES tesislerinden oluşan 33,78MWp kurulu gücü bulunuyor. Satışlarının tamamını YEKDEM kapsamında gerçekleştiren şirket, devlet alım garantisi ile 13,3 USDcent/kWh fiyatla, tesislerin geçici kabul tarihinden başlayan 10 yıllık satış garantisine sahip. 

Bu yılın başında müteahhit şirket olarak Kahramanmaraş’ta anahtar teslim çatı GES yapımı için Balsuyu Şirketler Grubu ile toplam KDV dahil 5.902.020,16 USD’lik müteahhitlik sözleşmesi imzalayan Esenboğa AŞ, Nisan ayı başında çatı güneş santrali yapımı kapsamında yine Kahramanmaraş’ta Kırteks Metal Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti ile KDV dahil 1.005.657,36 USD'lik ve Haziran ayında Saf Mensucat San. ve Tic. A.Ş. ile KDV dahil 2.301.472 USD'lik müteahhitlik sözleşmeleri imzaladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler