1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naturelgaz halka arzda talep topluyor

Naturelgaz halka arzda talep topluyor

Global Yatırım Holding'in iştiraki Naturelgaz, halka arzı için 8,50 lira sabit fiyatla iki günlük talep toplama sürecini başlattı.

Naturelgaz halka arzda talep topluyor

Enerji Günlüğü - Global Yatırım Holding'in iştiraki Naturelgaz, halka arzı için 8,50 lira sabit fiyatla iki günlük talep toplama sürecini başlattı.

Yılın enerji sektöründeki ilk halka arzı olacak Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz talep toplamaya başladı. Geçen yıl net karını bir önceki yıla göre 2 kat artırarak 90,2 milyon TL’ye çıkaran Naturelgaz, 8,50 TL sabit fiyat ile 25-26 Mart tarihlerinde talep toplayacak. Yüksek talep gelmesi beklenen şirket yıldız pazarda işlem görecek.

Halka arz edilen hisselerin oranı %27,3 olarak belirlenirken hisselerin tamamının satılması durumunda 267 milyon lira toplanacak ve şirketin piyasa değeri 1 milyar lirayı bulacak.

“TALEBİN GÜÇLÜ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yatırımcıların şirkete talebinin güçlü olacağını düşündüklerini belirten Naturelgaz Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan, “Şirketin 1 yıllık FAVÖK’ü kadar borcu var. Bu noktada rasyomuz çok iyi. Şirket operasyonlarında kur riskini neredeyse nötralize ettik. Önceden dövize endeksli doğal gaz alımımız vardı, biz şirketin gider ve gelirlerini TL'ye çevirdik” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler