1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NDK işlem ve hizmet yönetmeliği güncellendi

NDK işlem ve hizmet yönetmeliği güncellendi

NDK, bundan böyle yerinde inceleme, onay ve belgelendirme de yapacak.

NDK işlem ve hizmet yönetmeliği güncellendi

Enerji Günlüğü - NDK, bundan böyle yerinde inceleme, onay ve belgelendirme işlem ve hizmetlerini de yapacak.

Nükleer Düzenleme Kurumu İşlem ve Hizmet Bedelleri Yönetmeliği, Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından yayımlanarak yürürlük kazandı. Yönetmelik, 16 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe giren Nükleer Düzenleme Kurumu İşlem ve Hizmet Bedelleri Yönetmeliğini yürürlükten kaldırdı.

Yeni Yönetmelik, NDK’nın uygulayacağı işlem ve hizmet bedelleri ile bunları tahsilatlarına ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Buna göre NDK eskisinden farklı olarak yetkilendirme, denetim ve değerlendirme dışında; radyoaktif maddeler ve nükleer enerjiyle ilgili faaliyet yürüten kuruluşlarla ilgili yerinde inceleme, onay ve belgelendirme işlem ve hizmetlerini de yerine getirecek. 

NDK; gerçekleştireceği işlem ve hizmetleri yaparken tahsil edeceği bedeller ile bu işlem ve hizmetlerin alt başlıklarının bedellerini internet sitesinde yayınlayacak. 

NDK Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı her yıl, bir sonraki yılda uygulanacak bedellerle ilgili bir taslak liste (İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi) hazırlayacak. Taslak liste en geç cari yılın Aralık ayının ilk haftasında NDK’ya sunulacak. 

NDK tarafından onaylanan İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi, en geç Aralık ayının son iş günü NDK’nın internet sayfasında yayımlanacak. İşlem ve hizmet bedellerinde ihtiyaç olursa yıl içinde de değişiklik yapılabilecek.

Yeni Yönetmelikte belirtilen İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi yayımlanıncaya kadar mevcut İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi uygulanmaya devam edecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler