1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Nevşehir’de 30 MW’lık yüzer hibrit GES kurulacak

Nevşehir’de 30 MW’lık yüzer hibrit GES kurulacak

Senerji Enerji, Nevşehir’de Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu Bayramhacılı HES’e yardımcı kaynak olarak 30 MW kapasiteli Yüzer Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Nevşehir’de 30 MW’lık yüzer hibrit GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Senerji Enerji, Nevşehir’de Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu Bayramhacılı HES’e yardımcı kaynak olarak 30 MW kapasiteli Yüzer Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Senerji Enerji Üretim A.Ş. tarafından Nevşehir ve Kayseri il sırınırları içinde Bayramhacılı Baraj Gölü üzerinde kurulu olan 47 MW’lık Bayramhacılı Barajı ve HES’e yardımcı kaynak olarak 30 MW kapasiteli Yüzer Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Nevşehir İli Avanos İlçesi sınırları içinde gerçekleştirilecek projenin değeri 90 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 4 yüzer adanın üzerinde fotovoltaik paneller yerleştirilecek ve kara tarafında 6 adet invertör kurulacak. Santralden yılda 60 GWh elektrik üretilecek. Üretilen elektriğin elektrik şebekesine verilmesi için mevcut şalt kullanılacak. 

Gündüz yardımcı kaynak tam kapasitesiyle çalışacak ve ana kaynak ihtiyaca göre 17 MWe’a kadar üretim yapabilecek. Geceleyin ise ana kaynak ihtiyaca göre kapasitesinin tamamını kullanabilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler