1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Senerji, Bayramhacılı HES’e yardımcı yüzer GES kuracak

Senerji, Bayramhacılı HES’e yardımcı yüzer GES kuracak

Nevşehir’in Avanos ilçesinde işletilmekte olan 47 MW kurulu gücündeki Bayramhacılı HES’e yardımcı kaynak olarak 27,84 MWm kurulu gücünde yüzer güneş enerji santrali kurulacak.

Senerji, Bayramhacılı HES’e yardımcı yüzer GES kuracak

Enerji Günlüğü - Yıldırım Enerji Holding bünyesinde yer alan Senerji Enerji Üretim A.Ş tarafından Nevşehir İli Avanos ilçesi Bozca Köyü mevkilerinde Bayramhacılı Baraj Gölü üzerinde Bayramhacılı Barajı ve HES Yardımcı Kaynak Yüzer Güneş Enerji Santrali (33,57 MWp/27,84MWm) projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projenin değeri 970 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje ile işletmede bulunan Bayramhacılı Hidroelektrik Santrali hibrit santrale dönüşecek. Yardımcı kaynak için toplamda 4 yüzer adanın üzerine 27,84 MWm elektrik üretme kapasiteli fotovoltaik paneller yerleştirilecek. Doğru akım olarak üretilen enerjinin alternatif akıma çevrilebilmesi için Bayramhacılı HES işletmesine ait Şalt Sahası içerisinde her biri 3,84 MW güce sahip 8 adet inverter kurulacak. Üretilen enerjinin elektrik şebekesine verilmesi için mevcut şalt kullanılacak. 

GES tesisi baraj aksından 1-2 Km kadar akış yukarısında olan 4 adet yüzer ada üzerinde bulunacak. Bu yüzer adaları kara tarafında bağlamak için DC kablo kullanılacak. 

Bayramhacılı Barajı ve HES Projesi, önyüzü beton kaplı kaya dolgu olan gövde, derivasyon, batardo yapıları ile cebri boru ve yapılardan oluşan lisans kurulu gücü 47 MWe olan bir tesis.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler