1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Nevşehir'de jeotermal kaynak aranacak

Nevşehir'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Nevşehir'de 3 ayrı sondaj alanında toplam 4 adet sondaj yapılarak jeotermal kaynak arama faaliyeti gerçekleştirilecek.Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Nevşehir'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Nevşehir'de 3 ayrı sondaj alanında toplam 4 adet sondaj yapılarak jeotermal kaynak arama faaliyeti gerçekleştirilecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Nevşehir İli, Kozaklı İlçesi 4259,88 hektarlık ruhsat sahasında Özçınar Elektrik Malzemeleri Madencilik San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Jeotermal Kaynak Arama Faaliyeti gerçekleştirileceğini duyurdu.

Projede, gerçekleştirilmesi planlanan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sondajlarından önce, jeofizik etüt raporu hazırlatıldı. Sondaj alanları ve sondaj noktaları belirlenirken bu rapor dikkate alındı.

Gerçekleştirilecek sondaj çalışmalarında, kullanılacak makine ve ekipmanlar ile sürecin yönetimi süresince, toplam proje bedelinin 9.800.000 TL olması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Yapılan açıklamada, proje ile ilgili Nevşehir Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler