1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nidec elektrikli araç motor bölümünü geliştirecek

Nidec elektrikli araç motor bölümünü geliştirecek

Japon elektrikli motor üreticisi Nidec, elektrikli araçlar için motor bölümünü büyütmek için MHI'nın makina bölümünü satın alacak.

Nidec elektrikli araç motor bölümünü geliştirecek

Enerji Günlüğü - Japon elektrikli motor üreticisi Nidec, elektrikli araçlar için motor bölümünü büyütmek için MHI'nın makina bölümünü satın alacak.

Japon Nidec Corp şirketi, Yönetim Kurulu’nun takım tezgahları, kesici aletler ve ilgili ürünleri tasarlayan, üreten ve satan Heavy Industries'in makina ve kesme takımı bölümü olan Mitsubishi Heavy Industries Machine Tool Co.’nun satın alımını onayladığını açıkladı.

NİDEC EV MOTOR TEKNOLOJİSİNİ İYİLEŞTİRECEK

Nidec, bu satın almanın elektrikli araç (EV) motoru teknolojisinin iyileştirilmesini sağlayacağını belirtti. Satın alma Nidec’in gelecek çalışmalarında en fazla odaklandığı elektrikli araç çekiş ünitesi olan E-Axle için Mitsubishi Heavy Industries Machine Tool'un teknolojisini kullanmayı planlıyor.

NİDEC’İN STRATEJİSİ TAMAMLANACAK

Satın alma Nidec’in mevcut işlerini ve stratejisini tamamlayacak. Bağlı ortaklığı Nidec-Shimpo Corporation aracılığıyla redüksiyon dişli kutuları ve pres makineleri üretimi yapan Nidec’in satın almayı tamamlamasının ardından Mitsubishi Heavy Industries Takım Tezgahı, Nidec-Shimpo’nun üçüncü ana işi olacak.

Açıklamada, satın almanın finansal detayları açıklanmazken, Nikkei gazetesinin haberine göre Nidec, MHI'nın makina ve kesme takımı bölümünü yaklaşık 30 milyar yen bedel ile alacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler