1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Niğde Bor’da atıklardan elektrik üretilecek

Niğde Bor’da atıklardan elektrik üretilecek

Flaş Bor Bio Enerji, Niğde’nin Bor ilçesinde kuracağı 5,3 MW’lık biyogaz tesisinde atıklardan ısı, gübre ve elektrik üretecek.

Niğde Bor’da atıklardan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Flaş Bor Bio Enerji, Niğde’nin Bor ilçesinde kuracağı 5,3 MW’lık biyogaz tesisinde atıklardan ısı, gübre ve elektrik üretecek.

Flaş Bor Bio Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Niğde İli, Bor İlçesinde, 5,335 MW kapasiteli biyogaz tesisi kurmayı planlıyor. Kurulum çalışmaları başlayan proje kapsamında günde toplam 883 ton hayvansal atık, bitkisel atık ve arıtma çamuru işlenerek ısı, gübre ve elektrik üretilecek. 

Atıkların fermantasyonuyla oluşan biyogaz hava kanalları ile 3 adet gaz motorundan oluşan kojenerasyon sistemine beslenecek ve nem tutucu ile nemi alınacak. 3 adet gaz motoruna ulaşan biyogaz kojenerasyon ünitesinde elektrik enerjisine dönüştürülecek. Tesisin ana prosesinde elde edilecek ısı enerjisi ve gübrenin bir kısmının meyve-sebze üretimi için kurulması planlanan serada kullanılması planlanıyor. 

Tesiste yılda 40 milyon kWh’i aşan elektrik üretimi öngörülüyor. Üretilen elektrik enerjisi Karatepe DM üzerinden Bor TM’nin OG barası ile aktarılacak.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler