1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Niğde’de entegre atık geri kazanım tesisi kurulacak

Niğde’de entegre atık geri kazanım tesisi kurulacak

Ekovar, 10 milyon lira yatırımla Niğde’de kuracağı tesiste ekonomik ömrünü tamamlayan veya teknolojik sebeplerle revize edilmesi gereken araç ve ekipmanlar yenileyip geri dönüştürecek.

Niğde’de entegre atık geri kazanım tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Niğde’nin Bor ilçesinde Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas OSB sınırları içinde Entegre Atık İşleme ve Geri Kazanım Tesisi kurulacak. 

Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm Atık Depolama İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Niğde İli, Bor İlçesi, Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde Entegre Atık İşleme ve Geri Kazanım Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 10 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak tesiste ekonomik ömrünü tamamlayan veya teknolojik sebeplerle revize edilmesi gereken araç ve ekipmanlar yenilenecek veya bakımları yapılacak. Tesisin ekonomik ömrü yaklaşık 20 yıl olarak tahmin ediliyor.

Tesiste yılda 500 bin ton Hurda Metal İşleme, 250.000 ton/yıl Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama, 200.000 ton/yıl Ömrünü Tamamlamış Araç İşleme, 250.000 ton/yıl Atıktan Türetilmiş Yakıt, 250.000 ton/yıl Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma ve Geri Kazanım, 500.000 ton/yıl Tehlikesiz Atık Toplama-Ayırma ve 22.800 ton/yıl Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı İle Alüminyum Alaşımlı ve/veya Bakır Alaşımlı Külçe Üretimi faaliyetleri yürütülecek.
Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler