1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Niğde`de güneşten elektrik üretilecek

Niğde`de güneşten elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü -Niğde'nin Bor ilçesinde 2 bin 539 hektarlık alanın güneş enerjisinden elektrik üretme çalışmaları yürütülüyor.Bilim, Sanayi ve...

Niğde`de güneşten elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü -Niğde'nin Bor ilçesinde 2 bin 539 hektarlık alanın güneş enerjisinden elektrik üretme çalışmaları yürütülüyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uygunluk görüşünün alındığını ifade etti. Uygunluk görüşünün alınmasının ardından, Temmuz ayında yer seçimi etüt çalışmasının yapıldığını bildiren Işık, bu çalışma sonucunda 2 bin 539 hektarlık alanın tamamının, enerji ihtisas endüstri bölgesi olarak ilan edilmesi fikrinin netleştiğini anlattı.

Işık, Niğde'nin günlük ortalama güneşlenme süresi bakımından Türkiye'nin en iyi güneş enerjisi potansiyeline sahip illerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "Niğde Valiliği tarafından mart ayında bakanlığımıza gönderilen yazıda, ilin topraklarının genelde verimsiz ve diğer enerji kaynakları yönünden zayıf noktada bulunduğu belirtilerek, Bor ilçesinde yer alan 2 bin 539 hektar büyüklüğündeki mera arazisinin 'Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi talep edilmişti" diye konuştu.

Işık, Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı alınmasının beklendiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler