1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Niğde’de meyve posaları elektriğe dönüştürülecek

Niğde’de meyve posaları elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Mey Biyogaz Enerji, Niğde’de kuracağı biyogaz tesisinde günde 85 ton meyve posasını işleyerek elektrik ve ısı üretecek.Mey Biyogaz...

Niğde’de meyve posaları elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Mey Biyogaz Enerji, Niğde’de kuracağı biyogaz tesisinde günde 85 ton meyve posasını işleyerek elektrik ve ısı üretecek.

Mey Biyogaz Enerji Üretimi San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Niğde ili, Merkez ilçesi, Aktaş Kasabası, Yeni Mahalle, 347 ada, 6 No’lu parselde tam otomasyonlu ve uzaktan erişim sistemiyle de takip edilebilen Biyogaz ve Enerji Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Mey biyogaz tesisinde 1 adet 1.169 KW elektriksel, 1.238 KW termal enerji kapasitesine sahip Kojenerasyon sistemi kullanılacak. 

Yaklaşık 8.9 milyon lira yatırımla kurulacak biyogaz tesisinde günlük 85 ton, yıllık ise yaklaşık 28.300 ton meyve posası işlenecek. Bu posalar, çürütülüp işlenerek biyogaz üretimi yapılacak ve üretilen bu gaz pistonlu motorlar vasıtası ile elektrik ve ısı enerjisi üretilecek. Tesiste yılda 9.342.648 kWh elektrik ve 10.241.748 kW ısı üretilecek. 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Tesise sızdırmasızlığı sağlanmış damperli kamyonlarla getirilen meyve posaları 12 metre çapında ve 5 metre yüksekliğinde olan Ön Kabul Tankına boşaltılacak. Bu bölümde mekanik ayrıştırma ve parçalama ünitesi bulunuyor. Ön Kabul Tankı’nda tesise gelen tüm atıkların birleştirilmesi ile homojen bir karışım elde edilecek. Daha sonra da tanktaki bulamaç biyogaz üretmek üzere, 2 adet fermentör tankına iletilecek ve 35 gün civarında bekletilecek. Fermentörlerde üretilen biyogaz tepesinde bulunan gaz balonunda toplanacak, daha sonra suya doygun olan biyogaz Biyogaz Kurutma ünitesinden geçirildikten sonra blower yardımı ile Kojenerasyon Ünitesine beslenecek. Burada içten yanmalı motorlar ile elektrik ve ısı enerjisi elde edilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler