1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Niğde’de sıkıştırılmış gaz ve türevleri üretilecek

Niğde’de sıkıştırılmış gaz ve türevleri üretilecek

Can Gaz Enerji, 88 milyon lira yatırımla Niğde’de sıkıştırılmış gaz ve türevlerini üretip depolayacak. Tesisin gaz depolama kapasitesi 4990 m3 olacak.

Niğde’de sıkıştırılmış gaz ve türevleri üretilecek

Eneri Günlüğü - Niğde’nin Bor ilçesinde Azot, Oksijen ve Argon gazı üretilecek. Tesisin gaz depolama kapasitesi de 4990 m3 olacak. 

Can Gaz Enerji Madencilik. A.Ş. tarafından Niğde İli, Bor İlçesi, Kemerhisar Kasabası sınırları içerisinde Kimyevi Ürünler, Sıkıştırılmış Gaz ve Türevleri, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Enerji Üretim Tesisleri kurulması ve işletmesi planlanıyor. 

88 milyon lira değerindeki proje kapsamında, faaliyet alanında akaryakıt satış istasyonu, lojistik merkezi ve Sıkıştırılmış Gaz ve Türevleri üretilecek. Sıkıştırılmış Gaz ve türevleri üretimi kapsamında da doğal kökenli Karbondioksit gazı üretimi planlanıyor. Tesiste Azot, Oksijen, Argon, Asetilen, Hidrojen, Kurubuz, Karışım Gazları, Klima Gazları, Özel Gazlar ve Medikal Gazların ve her türlü gazların üretimi, depolanması ve satışı yapılacak. Faaliyet kapsamında hava ayrıştırma ünitesi kurularak Azot, Oksijen ve Argon gazı üretilecek.  

Ayrıca piyasadan diğer her türlü gazlar temin edilerek Karışım Gazları, Özel Gazlar, Medikal Gazlar, Gıda Gazları, Klima Gazları ve her türlü gazlar üretilecek, depolanacak ve piyasaya satışa sunulacak. Bunun yanında her türlü tüp dolumu ve her türlü ticaret sürdürülecek. 4990 m3 depolama kapasitesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler