1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nijerya-Türkiye Enerji İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Nijerya-Türkiye Enerji İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Nijerya Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 2021’de imzalanan Enerji İşbirliği Mutabakat Zaptı onaylandı.

Nijerya-Türkiye Enerji İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Enerji Günlüğü - Nijerya Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 2021’de imzalanan Enerji İşbirliği Mutabakat Zaptı onaylandı. 

20 Ekim 2021 tarihinde Abuja’da imzalanan; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, 6238 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla onaylandı. 

İki ülkenin imzaladığı Hidrokarbonlar Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı ile aynı tarihte onaylanan Mutabakat uyarınca; enerji, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında iş fırsatları belirlenip, ortak çalışmalar ve yatırımcıların karşılıklı çıkar sağlayacağı projeler teşvik edilecek. 

Nijerya ve Türkiye ayrıca; jeotermal, rüzgar, güneş, termik ve hidroelektrik santrallerin inşası ve işletilmesi ile dağıtım ve iletim başta olmak üzere enerji altyapısının yapımı ve yönetimiyle ilgili ortak projeler geliştirecek ve mevzuat deneyimleri konusunda paylaşım yapacaklar. 

Mutabakat Zaptında Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Nijerya adına ise Nijerya Federal Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı yetkili olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler