1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nijerya-Türkiye Hidrokarbon İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Nijerya-Türkiye Hidrokarbon İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Nijerya Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 2021’de imzalanan Hidrokarbonlar İşbirliği Mutabakat Zaptı onaylandı.

Nijerya-Türkiye Hidrokarbon İşbirliği Mutabakatı onaylandı

Enerji Günlüğü - Nijerya Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 2021’de imzalanan Hidrokarbonlar İşbirliği Mutabakat Zaptı onaylandı. 

20 Ekim 2021 tarihinde Abuja’da imzalanan; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hidrokarbonlar Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, 6239 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla onaylandı. 

Mutabakat uyarınca iki ülke; petrol ve doğalgaz arama ve üretimini geliştirmek ve teşvik etmek; petrol ve türevlerinin depolanması, pazarlanması, taşınması ve dağıtımı işlerinde işbirliği yapacaklar. 

Ayrıca petrol ve doğalgaz altyapılarının inşası ve bakımı; ham petrol ve petrol ürünlerinin ticareti, LNG ticaretinin sürdürülmesi, boru hattı güvenliği ve SCADA konularında uzmanlık ve tecrübe aktarımı konularında da işbirliği yapılacak. 

İki ülke Nijerya doğalgaz rezervleri için doğalgazın sıvılaştırılması ve upstream (yukarı akış) projelerinde ortaklıklar da yapacak. 

Mutabakat Zaptında Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Nijerya adına da Nijerya Federal Cumhuriyeti Petrol Kaynakları Bakanlığı yetkili olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler