1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. NİO ucuz elektrikli araç modeli geliştiriyor

NİO ucuz elektrikli araç modeli geliştiriyor

Çinli elektrikli araç üreticisi NIO, elektrikli araç piyasası için ucuz bir seçenek için harekete geçti.

NİO ucuz elektrikli araç modeli geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli araç üreticisi NIO, elektrikli araç piyasasında ucuz seçenek ve sürüm için harekete geçti. 

Çinli elektrikli araç üreticisi NIO, elektrikli araç pazarındaki payını arttırmak için düşük fiyatlı ve kolay erişilebilir bir model üzerinde çalışıyor. NIO ve ALPS modelleriyle bilinen şirket, “Firefly” veya “GJ” adını verdiği projeyle yeni ucuz modelini 14.000 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Modelin konfigürasyonuna göre fiyatı 29.000 euroya kadar çıkabilecek. 

Bütün segmentlerde birer model geliştirmeyi hedefleyen şirket, 2021 yılında piyasaya sürdüğü ALPS modelini 29.000 euro ile 43.000 euro arasında fiyatlandırmıştı. Yeni modelin piyasaya çıkış tarihi ise henüz belirlenmedi. Ancak 2024 yılında seri üretime geçileceği tahmin ediliyor.

NIO’nun yeni modeli de daha önce piyasaya sürdüğü modeller gibi, bağımsız bir marka ile pazarlanacak; kendi özerk kaynak ve geliştirme sistemlerine ve yönetim kadrosuna sahip olacak. 

Hazırlıklar kapsamında Pekin ve Şanghay’da bulunan ve yaklaşık 16.000 kişinin çalıştığı tesislerde hazırlıklar başladı. Yeni model ve yeni marka çalışmaları kapsamında çok sayıda yeni uzman personel istihdam edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler