1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Noble Energy`nin kredi notu düştü

Noble Energy`nin kredi notu düştü

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Noble Energy'nin notunu düşürdü.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's,...

Noble Energy`nin kredi notu düştü

Enerji Günlüğü - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Noble Energy'nin notunu düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Doğu Akdeniz enerji piyasasının önemli oyuncularından biri olan Amerikan enerji şirketi Noble Energy'nin notunu Baa3'e düşürdü.

Karar, Noble Energy'nin İsrail karasularında bulunan Leviathan sahasındaki çalışmalar için daha fazla kredi kullanacağını açıklaması ve Tamar veya Leviathan sahasındaki hisselerinden bir kısmını satabileceğini açıklamasının ardından geldi.

BP, TOTAL VE STATOİL'İN DE KREDİ NOTLARI DÜŞTÜ

Öte yandan bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu olan S&P de , Avrupa merkezli petrol ve gaz şirketleri BP, Total ve Statoil'in kredi notlarını ısrarcı şekilde zayıf borç azaltım tedbirleri nedeniyle düşürdü.

S&P, BP'nin kredi notunu A/A-1'den 'durağan' görünüm ile A-/A-2 seviyesine, Total S.A.'nın notunu AA-/A-1'den 'negatif' görünüm ile A+/A-1'e ve Statoil'in kredi notunu AA-/A-1'den 'durağan' görünüm ile A+/A-1'e düşürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler