1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Nordex Türkiye 1000’inci türbinini de kurdu

Nordex Türkiye 1000’inci türbinini de kurdu

Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex, Türkiye’de 1000’inci rüzgar türbini montajını gerçekleştirdi. 1000’inci türbin, İstanbul’daki Ömerli RES’e dikildi.

Nordex Türkiye 1000’inci türbinini de kurdu

Enerji Günlüğü - Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex, Türkiye’de 1000’inci rüzgar türbini montajını gerçekleştirdi. 1000’inci türbin, İstanbul’daki Ömerli RES’e dikildi.

Nordex Türkiye çalışanları ve yöneticileri İstanbul, Silivri’deki Ömerli Rüzgar Enerji Santrali (RES) proje sahasında düzenlenen türbin montaj töreninde bir araya geldi. Etkinlikte Ömerli RES’in yatırımcısı Erciyes Anadolu Holding Enerji Grubu’nun üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Söz konusu rüzgar türbini montajının, hem türbin üreticisi hem de santral yatırımcısının çalışan ve yöneticilerini bir araya getiren bir etkinliğe dönüştürülmesinin nedeni Nordex’in Türkiye pazarındaki 1000’inci türbin montajını da gerçekleştirmesiydi. 2008 yılında Türkiye’ye giriş yapan Nordex, bu pazarda Kırklareli’nden Hatay’a, İzmir’den Bitlis’e, Ağrı’ya faaliyet gösteren kadrosuyla 19 Ağustos 2021 itibariyle 1000. türbinin dikimini gerçekleştirmiş oldu.

Nordex Türkiye ve Ortadoğu Projeler Direktörü Oytun Ababay törende yaptığı konuşmada, “2020 ve 2021 yılları yoğun geçti. Bu süreçte yeni projelerin inşasını tamamladık. Türkiye’de 1000’inci türbini dikme başarısını ekip arkadaşlarımız ve yatırımcımızla birlikte kutluyoruz. Yoğun çalışma ve özverilerinden dolayı Nordex Türkiye’nin tüm değerli çalışanlarına ve bizlere olan güven ve işbirliklerinden dolayı tüm değerli Nordex yatırımcılarına teşekkür ederiz” dedi.

Nordex Türkiye, İstanbul ve İzmir ofisleri ile toplamda 330 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. TÜREB’in verilerine göre Nordex 2020 yıl sonu itibariyle yüzde 26,8’lik pazar payı ile Türkiye’de 2021 yılında 3 bin MW’ı aşkın kurulu gücüyle lider konumunda.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler