1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Nordex, Türkiye yatırımlarını arttırmayı değerlendiriyor

Nordex, Türkiye yatırımlarını arttırmayı değerlendiriyor

Nordex Grup heyeti, Türkiye pazarı ve Avrupa pazarı için hem üretim kapasitelerinin arttırılması hem de yeni ürünler için yatırım görüşmeleri için Türkiye’yi ziyaret etti.

Nordex, Türkiye yatırımlarını arttırmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex, Türkiye’de üretim kapasitesini arttırmak ve yeni ürün yatırımları yapmak için görüşmelerde bulundu.

Almanya merkezli rüzgar türbini ve ekipmanları üreticsi Nordex Grup CEO’su Jose Luis Blanco ile birlikte Nordex Grup Avrupa CEO’su İbrahim Özarslan, CPO Wim Geldhof ve Chief Service Officer Miguel Ezpeleta, 3 Kasım tarihinde organize edilen gezi ile İzmir’de bulunan Nordex Servis ve Teknik Eğitim Merkez’ini ziyaret etti.

NORDEX SERVİS VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİNE ZİYARET

Nordex  Servis ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde  rüzgar türbin ekipmanlarının, eğitim simülatörlerinin ve onaylı GWO (Global Wind Organisation) eğitim sağlayıcısının yeraldığı  bir çok eğitimle hem Türkiye’de hem de Avrupa’da Nordex Grup içi ve Nordex Grup  dışında bulunan bir çok  paydaşa sertifikalı eğitimler veriliyor.      

İZMİR’DEKİ KANAT VE KULE ÜRETİM TESİSLERİNE ZİYARET

Nordex Grup heyeti,  bu ziyaretleri sonrasında  kanat ve kule üretiminin yapıldığı Menemen TPI Kompozit kanat fabrikası ile  Aliağa İzmir CS Wind Kule fabrikasını ziyaret etti. Nordex’in Türkiye’de yer alan kule, kanat, ankaraj ve jeneratör yerli üretimleri hem Türkiye pazarında, hem de global pazarda devam ediyor. Nordex Grup heyeti ziyaretinde Türkiye pazarı ve Avrupa pazarı için hem üretim kapasitelerinin arttırılması hem de yeni ürünler için yatırım görüşmelerini gerçekleştirdi.

2022 yılında Nordex Grup’un tüm dünyadakı projeleri  için Türkiye’deki ekipman üreticileri, toplam 130.000 ton 551 adet kuleyi ve 635 set kanadı Türkiye’de üretimini tamamlayarak ihraç etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler