1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç 48 firmaya 65 petrol lisansı verdi

Norveç 48 firmaya 65 petrol lisansı verdi

Enerji Günlüğü - Norveç48 firmaya toplam 65 petrol arama ve üretim lisansı verdi.Norveç’te son vergi zammı ve artan sanayi maliyetlerine rağmen petrol...

Norveç 48 firmaya 65 petrol lisansı verdi

Enerji Günlüğü - Norveç48 firmaya toplam 65 petrol arama ve üretim lisansı verdi.

Norveç’te son vergi zammı ve artan sanayi maliyetlerine rağmen petrol arama sahaları için 50 şirketin başvuru yaptığı ihale sonuçlandı. Norveç 48 firmaya toplam 65 petrol arama ve üretme lisansı verdi. İhaleden sadece RWE Dea ve İzlandalı Eykon Energy eli boş ayrıldı.

Başvuru yapan 50 şirketten 48’i Norveç kıta sahanlığındaki 65 yeni üretim lisansından en azından birinin sahipliğini aldı. 65 üretim lisansının 38’i Kuzey Denizi’nde, 19’u Norveç Denizi’nde ve 8’i de Barents Denizi’nde bulunuyor.

Oslo merkezli Statoil on üretim lisansı alarak en fazla lisans alan şirket oldu.RWE Dea ve İzlandalı Eykon Energy ise hiçbir lisansa sahip olamadı.

Alınan lisansların büyük çoğunluğu ‘kaz ya da bırak’ şartına bağlı olacaklar. Yani, şirketler bir ila üç yıl arasında bir petrol arama kuyusunda sondaj yapıp yapmayacaklarına karar verecekler.

Norveç Petrol Müdürlüğü'nden Sissel Eriksen, Salı günü yapılan yazılı açıklamada, petrol şirketlerinin vadesi dolmuş alanlarda petrol ve doğal gaz aramasıyla hala ilgilendiklerinin açık olduğunu ifade etti.

Önceden belirlenmiş alanlarda lisans alan şirketler 2013 Şubat ayında açıklanmıştı. Başvurular için son tarih Eylül idi. En büyüğü Barents Denizi’nde olacak olan keşfedilmemiş alanlar bu yıl satışa sunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler