1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Norveç yeni iklim fonu oluşturuyor

Norveç yeni iklim fonu oluşturuyor

Norveç, kalkınmakta olan ülkelerde yenilenebilir enerji projelerine beş yılda 10 milyar Norveç Kronu yatırım yapacak.

Norveç yeni iklim fonu oluşturuyor

Enerji Günlüğü - Norveç, kalkınmakta olan ülkelerde yenilenebilir enerji projelerine beş yılda 10 milyar Norveç Kronu yatırım yapacak.

Norveç hükümeti, sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla yeni bir iklim fonu oluşturacak. Hükümet, kalkınmakta olan ülkelerde yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapacağını ve bunun için gelecek 5 yılda harcanmak üzere 10 milyar Norveç Kronu ayırdığını bildirdi. 

Hükümet yaptığı açıklamada, kalkınmakta olan ekonomiler için Norveç Yatırım Fonu (Norfund) tarafından oluşturulan iklim fonunun, gelecek yıldan itibaren fosil yakıtlara bağımlılığı azaltacak projelere destek vereceğini belirtti. 

Açıklamaya göre Norfund, özel sektör ile işbirliği yaparak kalkınmakta olan bölgelerdeki yenilenebilir enerji projeleri için toplamda 100 milyar Norveç Kronu'nu harekete geçirebilecek.

Norveç Başbakanı Erna Solberg, iklim yatırım fonunun Norveç'in Paris Anlaşması ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nde belirtilen hedeflere ulaşmasına katkısının önemli bir parçası olduğunu kaydetti.

Norveç hali hazırda BM iklim değişikliği anlaşmasının başarılması ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerini yakalamak için yılda 6,8 milyar kron harcıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler