1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç'in en büyük petrol terminalinde uzlaşma sağlandı

Norveç'in en büyük petrol terminalinde uzlaşma sağlandı

Norveç'in en büyük petrol rafineri terminali Mongstad’da sendika ve işveren arasında ücretler konusunda uzlaşmanın sağlanması üzerine grev olasılığı ortadan kalktı.

Norveç'in en büyük petrol terminalinde uzlaşma sağlandı

Enerji Günlüğü - Norveç'in en büyük petrol rafineri terminali Mongstad’da sendika ve işveren arasında ücretler konusunda uzlaşmanın sağlanması üzerine grev olasılığı ortadan kalktı.

Batı Avrupa'nın en büyük petrol ve gaz üreticisi olan Norveç'in Mongstad petrol rafineri terminalinde işçilerin greve çıkmalarının önüne geçildi. Norveçli petrol işçilerinin temsilcisi SAFE sendikası ile işverenleri temsil eden Norveç Petrol ve Gaz Birliği 5 saat süren müzakereleri anlaşma ile sonuçlandırdılar. 

Yapılan açıklamada, tarafların ücretler konusunda varılan uzlaşmadan tatmin oldukları belirtildi. Grevin önüne geçilmesi sadece Mongstad rafinerisinde grevin önüne geçmedi, ayın zamanda bu rafineriye petrol sağlayan toplamda 7 denizüstü (offshore) sahada petrol ve gaz üretiminin durmasının da önüne geçti. 

Anlaşma sağlanamaması ve Mongstad depolama ve liman sahasında greve gitme kararı alması durumunda, Norveç'in petrol ihracatının üçte bir ve gaz üretiminin de yüzde 40 azalması bekleniyordu. 

Norveç günde 2,1 milyon varil petrol ve 2 milyon varil petrol denk gaz üretiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler