1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç hükümeti enerji grevini sonlandırdı

Norveç hükümeti enerji grevini sonlandırdı

Norveç hükümeti, petrol ve gaz sektörü işçilerinin başlattıkları greve Avrupa'da enerji krizini derinleştireceği gerekçesiyle müdahale ederek sonlandırdı.

Norveç hükümeti enerji grevini sonlandırdı

Enerji Günlüğü - Norveç hükümeti, Avrupa'daki enerji krizinin derinleşeceği gerekçesiyle petrol ve gaz sektöründeki greve müdahale ederek bitirdi.

Belirli koşullar altında iş anlaşmazlıklarına müdahale etme yetkisine sahip olan Norveç hükümeti, petrol ve gaz alanında çalışan işçilerin grevine müdahale etti. Norveç Çalışma Bakanlığı, grevin Avrupa'daki enerji krizini kötüleştireceği endişeleri nedeniyle müdahalede bulunarak grevi bitirdi.  Çalışma Bakanı Marte Persen yaptığı açıklamada, "Anlaşmazlık, tüm Avrupa için bu kadar büyük sosyal sonuçlara yol açabiliyorken, buna müdahale etmekten başka seçeneğim yok” ifadesini kullandı.

SENDİKA DOĞRULADI

Petrol ve gaz sektörü işçilerinin örgütlü olduğu Lederne sendikasının başkanı Iudun Ingvartsen, grevin hükümetin kararı ile bitirildiğini doğruladı ve işçilerin en kısa zamanda iş başı yapacaklarını vurguladı.   

Avrupa’nın önemli doğal gaz tedarikçilerinden Norveç’te Pazartesi akşamı başlayan grevlerin ardından ülkedeki üç petrol ve gaz sahası kapatıldı. 9 Temmuz'da yapılması planlanan grevin yaygınlaşması durumunda Norveç’in doğal gaz ihracatının %56 oranında düşebileceği belirtiliyordu.

Rusya’nın ardından Avrupa’nın en büyük doğal gaz tedarikçisi olan Norveç, kıtanın doğal gazının %25’ini karşılıyor. Birleşik Krallık doğal gaz talebinin ise %42’si Norveç’ten karşılanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler