1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç’in üçüncü en büyük denizüstü petrol sahası kapanabilir

Norveç’in üçüncü en büyük denizüstü petrol sahası kapanabilir

Equinor, petrol platformu işçilerinin grevinin uzaması halinde karasularında bulunan üçüncü büyük petrol sahası olan Johan Sverdrup’un kapanabileceğini açıkladı.

Norveç’in üçüncü en büyük denizüstü petrol sahası kapanabilir

Enerji Günlüğü - Equinor, petrol platformu işçilerinin grevinin uzaması halinde karasularında bulunan üçüncü büyük petrol sahası olan Johan Sverdrup’un kapanabileceğini açıkladı.

Norveçli enerji şirketi Equinor ASA, petrol platformu işçilerinin grevinin uzaması halinde, Norveç Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde bulunan üçüncü büyük petrol sahası olan Johan Sverdrup'un kapanabileceğini söyledi. Equinor yaptığı açımlamada, "Eğer grev 14 Ekim'e uzar ise sahadaki üretime ilişkin durum değişir" ifadelerini kullandı.

EQUİNOR 4 PETROL SAHASINI KAPATTI

Norveç Petrol ve Gaz Birliği (NOG) ile Norveç ticaret sendikası Lederne arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle Lederne’a üye 43 işçi, sahada greve gitmişti. Grev giderek genişleyerek ülkenin kıta sahanlığına kadar uzanmıştı. Ülkenin petrol üretiminin yüzde 8'ini gerçekleştiren altı petrol sahasından dördünü kapatan Equinor, Johan Sverdrup sahasında üretimin henüz etkilenmediğini bildirmişti.

Johan Sverdrup petrol sahası, Norveç'in Stavanger kentinin yaklaşık 140 kilometre batısında, 2,7 milyar varil petrole eşdeğer rezerve sahip olduğu tahmin edilen bir sahasıdır. Saha iki farklı üretim lisansında yer alıyor ve Avaldsnes ve Aldous Major South adlı iki farklı keşiften oluşuyor. Sahada ilk faz üretime geçen yılın Ekim ayında başlandı. Sahanın hissedarları arasında yüzde 42,6 hisseye ile operatör konumda olan Equinor dışında yüzde 20 hisse ile Lundin Norway, yüzde 17.36 hisseyle Petoro, yüzde 11.5733 hisseyle Aker BP ve yüzde 8.44 hisseyle Total bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler