1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları yükseldi

Ham petrol fiyatları Norveç’teki grevin genişlemesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün taburcu olabileceği yönünde yapılan açıklamalar üzerine yükseldi.

Petrol fiyatları yükseldi

Enerji Günlüğü - Ham petrol fiyatları Norveç’teki grevin genişlemesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün taburcu olabileceği yönünde yapılan açıklamalar üzerine yükseldi.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün taburcu olabileceği yönünde yapılan açıklamalar ve Norveç ticaret sendikası Lederne'nin grev düzeyini Norveç kıta sahanlığına kadar artırması üzerine arttı. Brent petrolü haftaya Cuma gününe göre 86 cent artışla 40,03 dolar seviyesinden başladıktan sonra şu sıralarda 39,83 dolardan işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de Cuma gününe göre 0,61 dolar artışla 37,66 dolar/varil seviyesinde. 

Norveç Petrol ve Gaz Birliği (NOG) ile Norveç ticaret sendikası Lederne arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle grev ülkenin kıta sahanlığına kadar artırılıyor. Petrol üreticisi Equinor, ülkenin petrol üretiminin yüzde 8'ini gerçekleştiren altı petrol sahasından dördünü kapattı ve diğer iki sahanın üretimi de grevden etkilenecek.

Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından uluslararası piyasalarda petrol fiyatları %4’e yakın bir düşüş göstermişti. Brent petrol %4,2 düşerek varil başına 39,19 dolar; Batı Teksas Petrolü (WTI) %4,5 düşerek varil başına 36,97 dolara gerilemişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler