1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç’te doğal gaz çalışmaları uzatıldı

Norveç’te doğal gaz çalışmaları uzatıldı

Enerji Günlüğü - Statoil, Centrica ve ExxonMobil şirketler ortaklığı Norveç kıta sahanlığındaki Statfjord A platformundaki doğal gaz üretimini 2020...

Norveç’te doğal gaz çalışmaları uzatıldı

Enerji Günlüğü - Statoil, Centrica ve ExxonMobil şirketler ortaklığı Norveç kıta sahanlığındaki Statfjord A platformundaki doğal gaz üretimini 2020 yılına kadar uzatma kararı aldı.

Perşembe günü Statfjord alan üretim müdürü Atle Rettedal tarafından yapılan yazılı açıklamada konuyla ilgili olarak “ Uzatmanın anlamı, yeni dev Johan Sverdrup iletime girdiğinde Statfjord A’nın hala işletimde olacak olmasıdır. Statfjord alanının boyutuNorveç sahası tarihinin kırk yıldır önemli bir parçası olarak eşsizdir. Johan Sverdrup’taki çalışmalarımızda Statfjord alanındaki 40 yıllık deneyimlerimizden yararlanacağız” dedi.

Üç şirketin ortaklığı on yıl önce doğal gaz üretimi için tüm sahayı yeniden inşa etti. Aslında bir petrol sahası olan Statfjord’da şimdi ağırlıklı olarak doğal gaz arama çalışmalarına odaklanılmış durumda. Buradan elde edilen doğal gaz kıtaya ve İngiltere’ye gönderiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler