1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek yeni doğalgaz sahaları geliştirecek

Novatek yeni doğalgaz sahaları geliştirecek

Novatek, Yamal Bölgesi’nde yeni bir doğalgaz lisansı aldı. Yeni lisansların yeni LNG projelerinin de önünü açması bekleniyor.

Novatek yeni doğalgaz sahaları geliştirecek

Enerji Günlüğü - Novatek, Yamal Bölgesi’nde yeni bir doğalgaz lisansı aldı. Yeni lisansların yeni LNG projelerinin de önünü açması bekleniyor.

Rus özel doğalgaz şirketi Novatek, bağlı ortaklığı Arctic LNG 1 şirketinin Yamal bölgesinde 27 yıllık bir keşif ve üretim lisansı kazandığını açıkladı. Açıklamaya göre kazanılan bu yeni lisanslar yeni bir sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) projesinin önünü açıyor. Yeni sıvılaştırma ünitelerinin Utrenniy terminalinde yapılabileceği de kaydedildi. 

Lisans, Yamal-Nenets Özerk Bölgesi'ndeki Gydan Yarımadası'nda bulunan ve 2.18 trilyon metreküp gaz ile 212 milyon ton likit kaynağına sahip olduğu tahmin edilen Soletsko-Khanaveyskoye sahasını içeriyor. Sahanın potansiyelinin 16 milyar varil petrole eşdeğerde olduğu tahmin ediliyor. 

Novatek projede yüzde 60 hisse ile işletmeci konumdayken, Total’in yüzde 10, CNPC’nin yüzde 10, CNOOC’un yüzde on ve  Mitsui-Jogmec Konsorsiyumu’nun yüzde 10 hissesi bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler