1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek iki LNG tedarik anlaşması imzaladı

Novatek iki LNG tedarik anlaşması imzaladı

Rus Novatek, Artic LNG 2 tesislerinden LNG tedariği için Çinli Zhejian Energy ve İsviçre merkezli Glencore ile anlaşma imzaladı.

Novatek iki LNG tedarik anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Rus Novatek, Artic LNG 2 tesislerinden LNG tedariği için Çinli Zhejian Energy ve İsviçre merkezli Glencore ile anlaşma imzaladı.

Rusya’nın en büyük özel doğalgaz şirketi Novatek, Kutuplardaki ikinci LNG projesi Arctic LNG-2 sıvılaştırılmış doğal gaz tesisinde ürettiği LNG için iki ayrı tedarik anlaşması imzaladığını açıkladı. 

Çinli Zhejiang Energy Gas Group'un bağlı ortaklığı Zhejiang Provincial Energy ile imzalanan anlaşma kapsamında 15 yıl süre ile LNG sağlanacak. Zhejiang Provincial Energy Group'a yılda 1 milyon tona varan LNG sevk edilecek. 

Novatek ayrıca, İsviçre merkezli dünyanın en büyük hammadde ticareti şirketi Glencore'un bir iştirakine Artic LNG 2 projesinden yılda 500 bin tondan fazla LNG sağlamak için uzun vadeli bir sözleşme daha imzaladı. 

Rusya’nın Yamal-Nenets Özerk Bölgesi’nde (Yamalya) bulunan Proje, her biri 6,6 milyon ton/yıl LNG ve en az 1,6 milyon ton/yıl sabit yoğunlaştırılmış gaz kapasiteli üç LNG hattının yapımını içeriyor. Üç hattın toplam LNG kapasitesi 19,8 milyon ton/yıl olacak. Arctic LNG 2 projesinde Novatek ve Fransız Total dışında Çinli CNPC ve CNOOC şirketleriyle Japon Mitsui ve Jogmec şirketlerinin de hisseleri bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler