1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arctic LNG-2 Projesi’ne 9,5 milyar dolar ilave kredi

Arctic LNG-2 Projesi’ne 9,5 milyar dolar ilave kredi

20 milyon ton kapasiteli Arctic LNG-2 projesi 9,5 milyar dolar yeni kredi buldu. 

Arctic LNG-2 Projesi’ne 9,5 milyar dolar ilave kredi

Enerji Günlüğü - 20 milyon ton kapasiteli Arctic LNG-2 projesi 9,5 milyar dolar yeni kredi buldu. 

Rus Novatek ve Fransız Total şirketlerinin ortaklaşa yürüttüğü Arctic LNG-2 Projesi, uluslararası finansörlerden 9,5 milyar dolar ek kredi buldu. 

Novatek ve Total dışında Çinli CNPC ve Cnooc şirketleriyle Japon Mitsui ve Jogmec şirketlerinin de sermaye ortağı olduğu projenin toplam parasal değeri 21 milyar dolar. Yeni gelişmeyle beraber Rus devlet kuruluşlarının da projeye ek finansman sağlaması bekleniyor. 

Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi’nde (Yamalya) bulunan Arctic LNG-2 Projesi, Ob Körfezi’nde Yamal LNG sahasının karşı yakasında yer alıyor. Proje, Arktik LNG 2’nin kaynak üssü zengin Utrenneye Doğalgaz Sahası’nın da hemen yanında konumlanıyor. 

Proje, her biri 6,6 milyon ton/yıl LNG ve en az 1,6 milyon ton/yıl sabit yoğunlaştırılmış gaz kapasiteli üç LNG hattının yapımını içeriyor. Üç hattın toplam LNG kapasitesi 19,8 milyon ton/yıl olacak. 

Proje katılımcıları, Eylül 2019’da proje için nihai bir yatırım kararı almışlardı. İnşaatı halen devam eden Proje’nin 2023’te üretime başlaması ve 2026 yılına kadar 19,8 milyon ton/yıl kapasiteye ulaşması planlanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler