1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek, Arctic LNG-2 tesisinin faaliyete geçmesini erteleyecek

Novatek, Arctic LNG-2 tesisinin faaliyete geçmesini erteleyecek

Rus enerji şirketi Novatek, geliştirdiği Arctic LNG-2 tesisinin faaliyete geçişini 2023 yılı sonuna veya 2024 yılı başlarına ertelemeyi planlıyor.

Novatek, Arctic LNG-2 tesisinin faaliyete geçmesini erteleyecek

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek, geliştirdiği Arctic LNG-2 tesisinin faaliyete geçişini 2023 yılı sonuna veya 2024 yılı başlarına ertelemeyi planlıyor.  

Rusya’nın en büyük bağımsız doğalgaz üreticisi olan Novatek, Kutuplardaki ikinci LNG projesi Arctic LNG-2 sıvılaştırılmış doğal gaz tesisinin faaliyete geçişini 2023 yılı sonuna veya 2024 yılı başlarına ertelemeyi planlıyor.  

Novatek daha önce yaptığı açıklamada, Arctic LNG-2 tesisinin ilk bölümünün bu yıl sonuna kadar faaliyete geçeceğini duyurmuştu.  Arctic LNG-2 tesisi için planlanan kapasite yıllık 19,8 milyon ton.

Rusya’nın Yamal-Nenets Özerk Bölgesi’nde (Yamalya) bulunan Proje, her biri 6,6 milyon ton/yıl LNG ve en az 1,6 milyon ton/yıl sabit yoğunlaştırılmış gaz kapasiteli üç LNG hattının yapımını içeriyor.

Arctic LNG 2 projesinde Novatek ve Fransız Total dışında Çinli CNPC ve CNOOC şirketleriyle Japon Mitsui ve Jogmec şirketlerinin de hisseleri bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler