1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek Arctic LNG 2 için gerekli filoyu tamamladı

Novatek Arctic LNG 2 için gerekli filoyu tamamladı

Rus enerji şirketi Novatek, Kutuplardaki ikinci LNG projesi Arctic LNG 2 için gerekli olan buz sınıfı tanker filosunu tamamlayan bir anlaşma imzaladı.

Novatek Arctic LNG 2 için gerekli filoyu tamamladı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek, Kutuplardaki ikinci LNG projesi Arctic LNG 2 için gerekli olan buz sınıfı tanker filosunu tamamlayan bir anlaşma imzaladı.

Rusya'nın en büyük bağımsız doğalgaz üreticisi olan Novatek, altı Arc7 sınıfı LNG tankeri için Rus Sovcomflot ve Japon Mitsui O.S.K. Lines (MOL) ile uzun vadeli anlaşma imzaladığını açıkladı. Novatek açıklamada, imzalanan bu son anlaşma ile Arctic LNG 2 sıvılaştırılmış doğalgaz tesisinin ürünlerinin taşınması için gerekli olan buz sınıfı tanker filosu temin çalışmalarının tamamladığını belirtti.

Tankerlerin yapımını Güney Koreli gemi yapımcısı Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) şirketi yürütüyor. Novatek daha önce Rusya'daki Zvezda tersanesinde inşa edilecek 15 benzer LNG gemisi için bir anlaşma imzalamıştı.

Arctic LNG 2 projesinde Novatek ve Total dışında Çinli CNPC ve Cnooc şirketleriyle Japon Mitsui ve Jogmec şirketlerinin de hisseleri bulunuyor. Rusya’nın Yamal-Nenets Özerk Bölgesi’nde (Yamalya) bulunan Arctic LNG-2 Projesi, kapsamında her biri 6,6 milyon ton/yıl LNG ve en az 1,6 milyon ton/yıl sabit yoğunlaştırılmış gaz kapasiteli üç LNG hattının yapımını içeriyor. İnşaatı halen devam eden Proje’nin 2023’te üretime başlaması ve 2026 yılına kadar 19,8 milyon ton/yıl kapasiteye ulaşması planlanıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler