1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek Arctic LNG 2’nin inşası için anlaştı

Novatek Arctic LNG 2’nin inşası için anlaştı

Rus enerji şirketi Novatek’in Kutuplardaki ikinci LNG projesinde tesislerinin inşası için TechnipFMC ile 7,6 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Novatek Arctic LNG 2’nin inşası için anlaştı

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek’in Kutuplardaki ikinci LNG projesinde tesislerinin inşası için TechnipFMC ile 7,6 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Rusya’nın en büyük özel doğalgaz şirketi Novatek, Kutuplarda Yamal LNG projesinden sonra geliştireceği ikinci LNG projesi olan Arctic LNG 2’nin inşası için TechnipFMC ile 7,6 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Anlaşmaya göre TechnipFMC, her biri yıllık 6 milyon ton kapasiteye sahip doğalgaz sıvılaştırma hatları ile donatılmış üç yüzer platformun tasarım mühendisliği ve inşaat işlerini yapacak.

Novatek 25.5 milyar dolarlık yatırımla kuracağı tesiste üretime 2022 veya 2023 yılında başlamayı planlıyor. Proje yılda 19.8 milyon ton LNG üretim kapasitesine sahip olacak. Novatek projede yüzde 60 hisseye sahip. Son olarak Fransız enerji şirketi Total, Arctic LNG-2 projesini yürüten Novatek'ten yüzde 10 hisse almıştı. Projede Çinli CNOOC ve CNODC yüzde 10, Japon Konsorsiyumu da yüzde 10 hisseye sahip.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler