1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Nükleer eğitim için sınav yarın

Nükleer eğitim için sınav yarın

Enerji Günlüğü - Nükleer eğitim için Rusya'ya gönderilecek öğrenciler arasına girmek için düzenlenen sınav yarın yapılıyor.Türkiye ve Rusya arasındaki...

Nükleer eğitim için sınav yarın

Enerji Günlüğü - Nükleer eğitim için Rusya'ya gönderilecek öğrenciler arasına girmek için düzenlenen sınav yarın yapılıyor.

Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşma çerçevesinde Rusya'ya nükleer eğitimine gönderilecek öğrenciler arasına girme yarışında yeni bir aşamaya gelindi.

2015 sonbahar eğitim döneminden başlayarak Rusya Federasyonu’nda Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü’nde ve St. Petersburg Politeknik Devlet Üniversitesi’nde eğitim almak için başvuran 6100 kişi arasından yazılı sınava girecek 600 kişi belirlendi.

Yazılı sınav, yarın (4 Nisan Cumartesi) saat 13:30’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yapılacak.

Türkiye'deki üniversitelerin Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakülteleri'nin, fizik ve/veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin hali hazırda "Hazırlık, 1., 2., 3. ve 4. sınıfında okuyan Türk vatandaşı öğrenciler arasından 80 öğrenci seçilecek.

Rusya'ya gönderilecek öğrenciler, yazılı ve sözlü sınav yapılarak seçilecek. Sınavda başarılı olup eğitim programına katılmaya hak kazananlar, parasız nükleer mühendislik eğitim alacak.

Yazılı sınav matematik ve fizik konularını içerecek. Her aday sınava geldiğinde, bireysel olarak bu eğitim programına katılım nedenlerini anlatan A4 formatındaki bir sayfalık yazısına, tarih ve imza atarak, Akkuyu Nükleer yetkililerine teslim edecek.

Sınav başvurusu yapan adaylar arasından üniversite yerleştirilme giriş puanı dikkate alınarak, 600 kişi belirlendi ve yazılı sınava çağrıldı.

Yazılı sınavda en yüksek puandan başlayarak yapılacak değerlendirme sonucu ilk 300'e girerek başarılı olan ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Akkuyu NGS'nin internet sitesinden duyurulacak.

Yazılı sınavı başarı ile geçen ilk 300 kişi sözlü sınava çağrılacak. Yazılı sınav sonucunda 300'üncü kişi ile aynı puanı almış kişiler de başarılı sayılacak.

Yapılacak öğrenci seçiminde yazılı sınav sonucunda eşit puan alan öğrenciler arasında Rusya'da eğitime katılabilmek için öncelik, üniversitelerin nükleer enerji mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilere verilecek.

Sözlü sınavın yeri, tarihi ve saati Akkuyu NGS internet adresinde duyurulacak. Sözlü sınav sonucunda Rusya'daki eğitim programına katılmaya hak kazanan 80 kişilik asil ve 120 kişilik yedek liste belirlenecek. Bu listeler yine internet adresinden duyurulacak.

Asil listede yer alıp da Rusya'ya gitmekten vazgeçen öğrenciler olursa, yerlerine en üstten başlamak üzere yedek listedeki adaylar alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler