1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer tesislerde ekipman tedariki izne tabi olmayacak

Nükleer tesislerde ekipman tedariki izne tabi olmayacak

Nükleer tesislerde kullanılacak ekipman için bundan böyle NDK’dan izin alınması gerekmeyecek. Ekipman tedarik süreçlerine ilişkin bazı denetleme hükümleri ve bütün yaptırım hükümleri de yürürlükten kaldırıldı.

Nükleer tesislerde ekipman tedariki izne tabi olmayacak

Enerji Günlüğü - Nükleer tesislerde kullanılacak ekipman için bundan böyle NDK’dan izin alınması gerekmeyecek. Ekipman tedarik süreçlerine ilişkin bazı denetleme hükümleri ve bütün yaptırım hükümleri de yürürlükten kaldırıldı.

Nükleer Tesisler İçin Ekipman Tedarik Sürecine ve İmalatçıların Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik Yönetmeliği ile Yönetmelikte yer alan nükleer tesislerde kullanılacak ekipmanın tedariki, tedarik sürecinde alınması gereken izinler, imalat bildirimi, imalat onayı, kurucunun tedarik sürecine ilişkin sorumlulukları, tedarik süreçlerinin denetimiyle ilgili bazı hükümler ve bunlarla ilgili yaptırımlar hakkındaki bütün hükümler yürürlükten kaldırıldı.  

Bu doğrultuda Yönetmelikte yer alan “Genel hususlar” başlıklı 4’üncü maddenin 1, 2, 3, 4, 5 ve 8’inci fıkraları; “Tedarike başlama izni” başlıklı 5’inci madde; “İmalat bildirimi” başlıklı 6’ncı madde; “İmalat onayı” başlıklı 7’nci madde; “Kurucunun tedarik sürecine ilişkin sorumlulukları” başlıklı 8’inci madde; “Denetimler” başlıklı 15’inci maddenin NDK denetimleri öncesinde tesis kurucusunun bildirimde bulunma zorunluluğunu düzenleyen 3’üncü fıkrası ile “Yaptırımlar” başlıklı 16’ncı madde yürürlükten kaldırıldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler