1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ODAŞ Elektrik’te hisse devri

ODAŞ Elektrik’te hisse devri

Enerji Günlüğü - ODAŞ Elektrik’te Şirketin kurucu ortağı olan Korkut Özal’ın hisseleri mirasçılarına devrediliyor.ODAŞ Elektrik Üretim Sanayi...

ODAŞ Elektrik’te hisse devri

Enerji Günlüğü - ODAŞ Elektrik’te Şirketin kurucu ortağı olan Korkut Özal’ın hisseleri mirasçılarına devrediliyor.

ODAŞ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ’nin kurucu ortaklarından olan ve yüzde 15,76 oranında pay sahibi konumundaki Korkut Özal'ın hisseleri, vefatı dolayısıyla mirasçılarına devredilecek. Edinilen bilgiye göre Korkut Özal’ın sahip olduğu 1 TL nominal değerli toplam 7 milyon 500 bin adet ODAŞ Elektrik’e ait paylarının varislerine yasal mirasçılık oranlarında devir işlemi ile ilgili yasal süreçler tamamlandı ve söz konusu hisse devir işlemleri başladı.

Yeni durum itibariyle devir sonrasında Korkut Özal'ın varislerinden ve Şirketin kurucu ortaklarından olan A. Bahattin Özal'ın sahip olacağı yeni pay oranı yüzde 15.38'den yüzde 17.74'e yükselecek. Diğer varislerin ferdi sahip oldukları ODAŞ paylarının oranları ise yüzde 5'in altında yer alacak.

Öte yandan A. Bahattin Özal'ın sahip olduğu ODAŞ paylarından 1 TL nominal değerli 2.8 Milyon adet pay, gerekli görülmesi durumunda teminatlandırılmaya müsait hale getirilmek amacıyla borsada işlem gören niteliğine dönüştürülecek. Buna ilişkin olarak Şirket Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuru yapacağı açıklandı. Söz konusu başvuru işleminin ise herhangi bir hisse satış planlaması amacıyla yapılmayacağı aktarıldı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler