1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Akaryakıttaki KDV ÖTV'ye eklenmeli

Okumuş: Akaryakıttaki KDV ÖTV'ye eklenmeli

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığının önlenmesi için akaryakıt ürünlerinden alınan KDV'nin ÖTV'ye eklenmesi gerektiğini söyledi.

Okumuş: Akaryakıttaki KDV ÖTV'ye eklenmeli

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığının önlenmesi için akaryakıt ürünlerinden alınan KDV'nin ÖTV'ye eklenmesi gerektiğini söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Amasya'daki bir akaryakıt istasyonunda vergi denetimi yaptığı esnada Merzifon Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Murat Bardakçı'ya yapılan saldırı ile ilgili Sendika üyelerine bir duyuru gönderdi. Duyuruda Akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığının sektörde büyük yaralar açtığını ve bu soruna bir an önce çözüm bulunmasının şart olduğunu söyleyen Okumuş, akaryakıt ürünleri üzerinden yapılan vergi kaçakçılığının önlenmesi için akaryakıt ürünlerinden alınan KDV'nin ÖTV'ye eklenmesi gerektiğini ifade etti.

Okumuş, "Sürekli gündemde tuttuğumuz bu talebimizin gerçekleşmesi halinde akaryakıt sektöründeki vergi kaçakçılığının önemli ölçüde azalacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra denetimler etkin ve sürekli olursa kısa sürede bu sorun sektörümüzün gündeminden düşecektir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımızın alacakları önlemlerle bu sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tüm yetkililerine fatura kaçakçılığının önlenmesi için yürüttükleri çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

DENETÇİLERE YARDIMCI OLUNMALI 

İstasyona denetime gelen kamu görevlilerinin denetimi sağlıklı yapabilmeleri için istasyon sahiplerinin yardımcı olmaları gerektiğinin altını çizen Okumuş şöyle konuştu: "Uzun zamandır sektörümüzün en önemli sorunlarından biri akaryakıt üzerinden yapılan vergi kaçakçılığıdır. Akaryakıt yerine fatura ticaretinin yapılması suretiyle devletin vergisinin kaçırıldığı bu kaçakçılığın önlenmesinin yollarından biri de denetimlerin sürekli ve etkili bir biçimde yapılmasıdır. Söz konusu vergi kaçağının en fazla zarar verdiği kesim ise yine biz akaryakıt bayileri olmaktadır. Bu nedenle tüm üyelerimizden denetime gelen kamu görevlilerine hassasiyetle yardımcı olmalarını talep ediyorum. Devletin hazinesini soyan, sektörde haksız rekabet yaratan, sektörün adına leke süren bu kaçakçıların sektörden temizlenmesi ve deşifre olmaları için tüm meslektaşlarımızın elini taşın altına koymaları şart. Biz PÜİS olarak bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarla işbirliği içindeyiz. Tüm meslektaşlarımızdan da aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz." 

 

Önceki ve Sonraki Haberler