1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Okumuş: Tüketici göz göre göre kandırılıyor

Okumuş: Tüketici göz göre göre kandırılıyor

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, yol kenarlarında tüketicileri aldatmaya yönelik akaryakıt fiyatı ilan panolarının tamamen kaldırılmasını talep etti.

Okumuş: Tüketici göz göre göre kandırılıyor

Enerji Günlüğü - PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, yol kenarlarında tüketicileri aldatmaya yönelik akaryakıt fiyatı ilan panolarının tamamen kaldırılmasını talep etti.

EPDK’nın bazı akaryakıt istasyonlarında tabelaya yazılan fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldığını açıklaması üzerine Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş değerlendirmelerde bulundu. Okumuş, Sözcü Gazetesi'nde Erdoğan Süzer'in haberiyle gündeme gelen ve ardından EPDK'dan yapılan bazı akaryakıt istasyonlarında tabelaya yazılan fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldığı yönündeki açıklamaları çok doğru bulduklarını ve desteklediklerini belirtti. 

"TÜKETİCİ GÖZ GÖRE GÖRE KANDIRILMAKTA”

PÜİS olarak yıllardır bunu talep ettiklerini ifade eden Okumuş, “İlgili bakanlıkları ve EPDK'yı ziyaret ederek bu konuyla ilgili hazırladığımız raporları en yetkili isimlere defalarca sunduk. Mevzuata göre akaryakıt fiyatları, sadece akaryakıt istasyonlarında bulunan ilan panolarında gösterilmek zorunda. Ancak özellikle şehirlerarası yollarda gazino ışıklarına benzer 'ucuz yakıt' tabelalarıyla yıllardır tüketici göz göre göre kandırılmakta. Bu tür tabelaları fotoğraflarıyla birlikte ilgililere defalarca şikayet ederek mesleğine saygısı olan her istasyon sahibini rencide eden bu ucuz yakın tabelalarının kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik. Geç de olsa bu konuda bir adım atılmış olmasını sevinçle karşılıyoruz. Akaryakıt fiyatlarını mevzuata aykırı olarak ilan edenler hakkında denetimlerin arttırılması ve gerekli yasal işlemlerin yapılması halinde usulsüz fiyat ilanlarının önüne geçilmesinin yanı sıra kalitesiz ürün satışlarının da önleneceğine inanıyoruz. Bu vesileyle EPDK'ya konuyu incelemeye aldıklarından dolayı şükranlarımızı sunuyor ve yol kenarlarında tüketicileri aldatmaya yönelik ve sektörümüzün itibarını zedeleyen bu tür ilan panolarının tamamen kaldırılmasını diliyoruz" dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler