1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV artık Norveç’te petrol ve doğal gaz üretiyor

OMV artık Norveç’te petrol ve doğal gaz üretiyor

Enerji Günlüğü - Avusturya enerji şirketi OMV Norveç şirketi Statoil’in Kuzey Denizinde bulunan 2 milyar 65 milyon dolar değerindeki varlıklarını satın...

OMV artık Norveç’te petrol ve doğal gaz üretiyor

Enerji Günlüğü - Avusturya enerji şirketi OMV Norveç şirketi Statoil’in Kuzey Denizinde bulunan 2 milyar 65 milyon dolar değerindeki varlıklarını satın aldı.

OMV Avusturya merkezi bir açıklama yayınlayarak OMV Norveçli Statoil şirketi ile olan satın alma anlaşmasının tamamlandığını duyurdu. Statoil’in Norveç ve İngiltere’deki varlıklarını içeren anlaşma tarafların yetkililerince imzalandı.

Anlaşmaya göre, OMV Norveç kıta sahanlığındabulunan açık deniz petrol ve gaz sahasındaki Gullfaks sahasının % 19'unu ve Gudrun sahasının % 24'ünü satın aldı. Ayrıca, OMV zaten hisse sahibi olduğu İngiltere Shetland adasındaki Rosebank’ın % 30 unu ve Schiehallion’un %5.88 ini devraldı. Ek olarak anlaşma iki şirket arasında bir Ar-Ge ortaklığını ve gelecekteki arama lisansları için bir ortak çalışma anlaşması seçeneğini de içeriyor.

OMV CEO'su Gerhard Roiss konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Bu satınalma OMV’nin politik istikrara sahip piyasalarda petrol arama ve üretim çalışmalarında yoğunlaşma stratejisinin bir parçası ve 2016 hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir faktördür. Dolayısıyla gelişen Kuzey Denizi bölgesinin kalbinde konumumuzu güçlendiriyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler