1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV: Türk Akım 'kabulümüzdür'

OMV: Türk Akım 'kabulümüzdür'

Enerji Günlüğü - OMV, Avusturya’ya kadar uzanacak olası bir TürkAkım 2 projesinin uygulamaya konmasını memnuniyetle karşılayacaklarını açıkladı.Avusturya...

OMV: Türk Akım 'kabulümüzdür'

Enerji Günlüğü - OMV, Avusturya’ya kadar uzanacak olası bir TürkAkım 2 projesinin uygulamaya konmasını memnuniyetle karşılayacaklarını açıkladı.

Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi OMV'nin CEO'su Rainer Seele, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, TürkAkım 2 doğalgaz boru hattı projesinin uygulamaya konması olasılığını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Seele, "Avusturya'ya kadar uzunacak her boru hattı ile ilgilenirim. Avusturya kadar uzanacak her boru hattı, iyi bir boru hattıdır" diye konuştu. 

Gazprom CEO'su Aleksey Miller daha önce yaptığı açıklamada, gerekli anlaşmaların yapılması ve talep olması halinde TürkAkım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin uygulamaya konabileceğini söylemişti. 

TürkAkım, Rusya’nın dev doğalgaz rezervleriyle Türkiye’nin dağıtım ağı arasında doğrudan bir bağlantı oluşturarak, Türkiye ile Güney ve Güneydoğu Avrupa için güvenilir enerji arzı sağlayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler